Magazinul nostru foloseşte cookie pentru a-ți oferi o experiență personalizată. Acceptă cookie pentru a te bucura de toate facilitățile magazinului nostru online.
Produse BIO fără gluten: paste, făină, drojdie, pâine, biscuiți. Glutenul înseamnă proteine (gliadine și prolamine) care se regăsesc în principalele cereale: grâu, secară, ovăz, orz, spelt sau kamut. Majoritatea produselor făinoase standard din alimentația noastră cotidiană, de la pâine la biscuiți, produse de cofetărie-patiserie, paste făinoase...
Produse BIO fără gluten: paste, făină, drojdie, pâine, biscuiți. Glutenul înseamnă proteine (gliadine și prolamine) care se regăsesc în principalele cereale: grâu, secară, ovăz, orz, spelt sau kamut. Majoritatea produselor făinoase standard din alimentația noastră cotidiană, de la pâine la biscuiți, produse de cofetărie-patiserie, paste făinoase, chiar și mezeluri conțin gluten! Multe persoane doresc să excludă glutenul din alimentație pentru că acesta nu numai că nu aduce beneficii sănătății, dar, dimpotrivă, poate dăuna grav stării de bine generale. Persoanele diagnosticate cu celiachie nu tolerează produsele ce conțin gluten. Mămicile evită și ele produsele cu gluten pentru copiii lor căci acesta poate împiedica absorbția nutrienților și efcta creșterea armonioasă.
Boala celiaca este una din bolile digestive cele mai frecvente si practic este caracterizata prin intoleranta la gluten. Celiachia poate prezenta una sau mai multe din urmatoarele simptome:
- balonari si dureri abdominale constante;
- diaree cronica; pierdere in greutate;
- scaun deschis la culoare, urat mirositor;
- anemie inexplicabila (numar scazut de globule rosii);
- gaze; durere a oaselor;
- schimbari de comportament;
- dureri musculare; oboseala;
- intirzieri de crestere;
- nereusita scolara la copii;
- rani deschise la culoare in cavitatea bucala, numite afte ulceroase;
- eruptii dureroase pe piele numite dermatite cu aspect de herpes;
- decolorarea dintilor sau pierderea smaltului;
- absenta ciclului menstrual (datorata pierderii in greutate).
Este o boala digestiva care afecteaza intestinul subtire si care impiedica absorbtia de substante hranitoare din alimente. La unele persoane, simptomele apar inca din copilarie, la altele apar la maturitate.
Dieta fara gluten trebuie tinuta toata viata, consumul de gluten, fie si intr-o cantitate mica sau mare, putand afecta intestinul. Acest lucru este valabil pentru toate persoanele care sufera de celiachie, inclusiv pentru cele care nu prezinta simptomatologia bolii. Eliminarea glutenului reprezinta eliminarea tuturor alimentelor pe baza de griu (inclusiv secara alba, griul si kamut), secara, orzul si, posibil ovazul, cu alte cuvinte majoritatea cerealelor, pastelor, cerealelor pentru lapte si o serie de alimente prelucrate chimic. Pana in prezent nu s-a descoperit nici un medicament pentru aceasta boala, singurul tratament constand in excluderea glutenului din alimentatie.
Nu va temeti fiindca exista foarte multe produse fara gluten pentru cei care au intoleranta la gluten. Chiar daca pare restrânsa, gama este variata. Sunt recomandate hrisca, malaiul, quinoa, orezul, cartofii, semintele de mei, chia si de in, legumele, lintea, nucile, soia, fructele. Ca faina, o putem folosi pe cea de hrisca, de orez, de quinoa, de mei, de alune de padure, sau de migdale. Vor rezulta niste preparate absolut delicioase. Foarte bun este si laptele de cocos, inclusiv la prepararea cremelor si a supelor.
Si daca tot am vorbit de sugestii, iata câteva feluri de mâncare indicate si usor de preparat:
- mic dejun: lapte cu taietei de orez sau cu cereale fara gluten, miere si scortisoara, brânza de capra cu avocado, iaurt cu hrisca
- gustari: rondele din orez expandat cu diverse adaosuri, biscuiti fara gluten, turtite, crackers si alte gustari fara gluten
- prânz: paste fainoase fara gluten cu salsa de rosii, risotto cu hribi si salata de sfecla, ciorba de legume, cartofi copti cu salata, brânza tofu la gratar, peste la gratar, carne slaba la gratar, rasol de vita cu legume
- cina: budinca de legume, mamaliga cu brânza si smântâna, supa-crema de legume, tabouleh de quinoa
- paine: am pus si acest capitol pentru ca sunt persoane care nu pot renunta la paine si pentru ei exista fainuri fara gluten si chiar drojdie fara gluten pe baza de hrisca sau quinoa.
Cu o lista asa de bogata parca am si uitat de faina de grâu si de necazurile pe care ni le aduce glutenul.
SubCategorii
Adaosuri culinare fără gluten, mix gom, amidon tapioca, concentrat de supă de legume, praf de copt bio, drojdie maia fără gluten, maioneză.
Biscuiti certificati fara gluten, simpli sau crema delicioasa, pentru copii si pentru adulti. Alimentația fără gluten este recomandată de medici și de specialiști în nutriție și alergii pentru persoanele diagnosticate cu boala celiacă. Aceasta este o afecțiune autoimună declanșată de gluten. Există și posibilitatea de a avea sensibilitate la gluten non-celiacă. În aceste cazuri, trebuie urmat un stil alimentar fără gluten pentru a vindeca organismul și pentru a reduce semnele și simptomele. Ingredientele sunt majoritar din agricultură organică controlată și bogate în aromă.
Făina garantată fără gluten pentru copii cu alergii alimentare și adulți cu boala celiacă. Făina certificată fără gluten si amestecuri de fainuri fara gluten gata pentru a fi folosite, fara a fi nevoie de alte adaosuri. Faina de porumb, faina de quinoa, faina de orez, faina de hrisca, faina de mei, faina de cocos, faina de castane.
Meniuri fara gluten si amestecuri gata preparate de alimente fara gluten.
Produse și alimente speciale pentru mic dejun fără gluten pentru copii și adulți, inclusiv alergii alimentare și boala celiacă. Musli fara gluten, fulgi fara gluten, fulgi de quinoa, fulgi de hrisca, fulgi de mei, fulgi de porumb. Cereale mic dejun din orez si cacao, produs bio fara gluten, fara adaos de zahar, continut mic de grasimi dar bogat de fibre, perfecte pentru micul dejun alaturi de lapte, iaurt si bauturi vegetale. Pentru un mic dejun usor si nutritiv.
Paste certificate fără gluten din: quinoa, orez, hrisca, porumb, linte, naut si alte leguminoase. Gamă completă de paste fără gluten, cu gust unic, obținute dintr-o varietate de ingrediente fără gluten, precum: orez brun, porumb, quinoa, hrișcă, amarant, linte, mazăre și multe altele.
Păine fără gluten din făină garantată fără gluten. Produse speciale pentru copii cu alergie la gluten, adulți, boala celiacă.
Amarant este un aliment foarte ușor digerabil ce se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine (14,6%) si fier. Lizina este prezenta in acest produs intr-o proportie mai mare decat in alte cereale. Nu contine in mod natural gluten. Amarantul este nativ pentru America de Sud. Este recomandat și copiilor sub formă de budinci (poate fi gătit... Amarant este un aliment foarte ușor digerabil ce se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine...
Faina speciala fara gluten pentru clatite de casa. Recomandat pentru copii si adulti care au boala celiaca sau evita glutenul. Ingrediente: Faina de orez semiintegrala Bio, amidon de manioc Bio, faina de germeni de hrisca Bio 11.3%, zahar alb de trestie de zahar Bio, nuca de cocos Bio, praf de copt Bio (amidon de cartofi Bio, tartrat de potasiu Bio,... Faina speciala fara gluten pentru clatite de casa. Recomandat pentru copii si adulti care au boala celiaca...
Faina tip amestec bio bogat in fibre si proteine pe baza de hrisca si orez, gata preparat pentru paine fara gluten. Adaugati doar drojdia bio.Ingrediente: faina de orez semi integral bio, faina de hrisca bio (26%), amidon de porumb bio , Mix gom bio (psylium bio, guma de salcam bio), sare de mare. Ingredinte provenite din Agricultura Ecologica. Faina tip amestec bio bogat in fibre si proteine pe baza de hrisca si orez, gata preparat pentru paine fara...
Amestec bio gata preparat la care se adauga doar drojdie bio pentru prepararea unei paini deosebite, garantata fara gluten, produs bio facut in ateliere specifice avand mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Certificare AFDIAG. 500g din acest produs se folosesc pentru o paine de 900gr. Ingrediente: faina de orez alb bio, amidon din cartof... Amestec bio gata preparat la care se adauga doar drojdie bio pentru prepararea unei paini deosebite,...
Făina amestec bio pentru paine cu quinoa, garantat fara gluten, fara porumb, pentru prepararea unei paini delicate si aromate. Produs garantat fara gluten realizat in ateliere specifice avand mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Certificare AFDIAG. Făina este garantată fără gluten, fiind recomandată copiilor cu boala celiacă, cu alergii... Făina amestec bio pentru paine cu quinoa, garantat fara gluten, fara porumb, pentru prepararea unei paini...
Amestecul de faina de patiserie fara gluten se utilizeaza ca si faina obisnuita. Praful de copt este deja incorporat in proportia recomandata. Acest amestec se preteaza la numeroase retete de produse sarate sau dulci, tarte savuroase, clatite pufoase si prajituri usoare.Produsul contine mod de preparare in interiorul etichetei. Faina fara gluten, reteta... Amestecul de faina de patiserie fara gluten se utilizeaza ca si faina obisnuita. Praful de copt este deja...
Amestec de faina bio ideal pentru preparare blat de pizza in numai 5 minute. Suficient pentru 3 blaturi de 25cm diametru.Caracteristici produs: - aluat fin si neted, gata în 5 minute.- 1 plic = 3 pizza.- mai multe variante posibile: focaccia, calzone, crackers.- baza de cereale: faina de orez + faina de naut. Vezi mai jos modul de preparare al aluatului... Amestec de faina bio ideal pentru preparare blat de pizza in numai 5 minute. Suficient pentru 3 blaturi de...
Amidonul de cartofi bio este utilizat pentru patiserie usoara (cozonaci, briose ... ) raport 1/3 amidon la 2/3 faina sau pentru ingrosarea sosurilor, cremelor, etc. Caracteristici produs: - ideal pentru patiserie usoara;- inlocuieste faina de grau;- ajuta la ingrosarea cremelor si sourilor;- face aluatul lejer si pufos.Ingrediente: amidon de cartofi bio.... Amidonul de cartofi bio este utilizat pentru patiserie usoara (cozonaci, briose ... ) raport 1/3 amidon la...
Amidonul de porumb nu are gluten, este un liant excelent în sosuri și diverse preparate. Poate inlocui total faina de grau in prepararea prajiturilor. Ingrediente: amidon de porumb bio. Bio = ingredinte provenite din Agricultura Ecologica.Utilizare: permite inlocuirea fainii de grau in totalitate (pentru deserturi) sau in amestec cu alte fainuri (hrisca,... Amidonul de porumb nu are gluten, este un liant excelent în sosuri și diverse preparate. Poate inlocui...
Amidon de tapioca bio fara gluten 500 gr. Ideal pentru prepararea painii, garantat fara gluten, utilizat si la deserturi si creme vegetale. Ingrediente: Tapioca bio (amidon din manioc). Ingrediente provenite Agricultura Ecologica.Utilizare: este ingredientul ideal pentru:• a face paine mai supla si mai usor de feliat: raport 1/5 amidon de tapioca la 4/5... Amidon de tapioca bio fara gluten 500 gr. Ideal pentru prepararea painii, garantat fara gluten, utilizat si...
Bautura vegetala tip lapte vegan pe baza de ovaz organic si cacao cu continut scazut de grasimi, alternativa la laptele de origine animală. Bautura vegetala tip lapte vegan pe baza de ovaz organic si cacao cu continut scazut de grasimi,...
Bautura vegana bio, natural fara gluten, fara zahar si sare adaugate, cu continut mic de grasime, servit rece sau la temperatura camerei pentru un mic dejun vegan, in cafea, shake-uri de proteine sau ingredient in sosuri, deserturi si la gatit. Bautura vegana bio, natural fara gluten, fara zahar si sare adaugate, cu continut mic de grasime, servit...