Magazinul nostru foloseşte cookie pentru a-ți oferi o experiență personalizată. Acceptă cookie pentru a te bucura de toate facilitățile magazinului nostru online.
"Am ales să gătesc sănătos, cu ingrediente de cea mai bună calitate. Prefer să mănânc mai puțin, dar superior calitativ. Nu este atât de important să mă simt sătulă atunci când mă ridic de la masă, este mult mai important să simt că am pus pe primul loc gustul, echilibrul nutrițional, calitatea" spune Elena Roșu, Tehnician NUTRIȚIONIST, cea care...
"Am ales să gătesc sănătos, cu ingrediente de cea mai bună calitate. Prefer să mănânc mai puțin, dar superior calitativ. Nu este atât de important să mă simt sătulă atunci când mă ridic de la masă, este mult mai important să simt că am pus pe primul loc gustul, echilibrul nutrițional, calitatea" spune Elena Roșu, Tehnician NUTRIȚIONIST, cea care a elaborat Dieta HipoCalorica axată pe Super Alimente ce poate fi citită și tipărită aici: Dieta Hipo Calorica: Meniu pas cu pas pentru 30 zile
SubCategorii
Cușcuș (română) / couscous (engleză, franceză) / kuskusu (arabă) / cuscuz (portugheză). Într-o singură formulare: garnitura perfectă pentru pește, carne de pui, vită, miel, tofu. Ideal în salate (pur și simplu amestecăm couscous cu roșii tăiate mărunt, castraveți, ridichii). Poate fi combinat și cu legume înăbușite.
Cus cus integral, cuscus bio alb dar și cu quinoa și spelt, ori cuscus cu cânepă, multicereale, cu porumb și orez, cu semințe de chia ori cu flori - iată câte varietăți minunate puteți prepara în numai câteva minute. Cuscus-ul este preferat de mulți bucătari datorită faptul că se prepară extrem de rapid, este elegant, rafinat și gustos. Conține proteine, fibre, selenium, vitamine din complexul B-urilor, are un conținut redus de grăsimi saturate, zero colesterol și sodiu.
Hrișca este o alternativă foarte bună pentru orez sau cartofi. Poate fi gătită precum orezul sau în combinație cu acesta. Puteți adăuga hrișcă și în sarmale. Pastele din hrișcă au cu circa 100 calorii mai puțin decât pastele din grâu și mai multe proteine și vitamine! De aceea, pot constitui o alternativă pentru pastele din grâu (care au multe calorii dar mai puține proprietăți nutritive decât cele bio din hrișcă). Orice rețetă de paste se poate realiza cu paste din hrișcă în loc de grâu. Idee de salată cu paste din hrișcă, gata în câteva minute: după fierberea pastelor așteptăm puțin să se răcească și amestecăm cu avocado, roșii proaspete și condimentele preferate. Am obținut o salată de paste extrem de nutritivă și sățioasă.
Pastele din hrișcă Probios Italia (made in Italy) nu conțin gluten, reducându-se astfel riscul intoleranțelor digestive. Sunt recomandate și copiilor pentru că se digeră ușor, au multe proprietăți nutritive și sunt BIO! Orice rețetă de paste se poate realiza cu paste din hrișcă în loc de grâu.
Comparativ cu alte cereale, hrișca conține o cantitate mare de proteine. Hrișca are, de asemenea, un conținut foarte scăzut în grăsimi. Hrișca are multe proprietăți nutritive: conține multe vitamine și minerale esențiale pentru corpul adulților și al copiilor, inclusiv vitamine din complexul B, acid folic, cupru și zinc. Complexul B este un grup de opt vitamine care susțin buna funcționare a organismului, o stare bună de sănătate și conferă energie. Acidul folic este una dintre vitaminele B, care, de asemenea, ajută organismul să se regenereze, să facă noi celule. Aportul adecvat de cupru previne bolile neuro degenerative. Conținutul de zinc din hrișcă este și el benefic căci poate ajuta organismul să lupte cu răceli și gripe prin stimularea sistemului imunitar.
În cazul în care urmați o dietă de slăbire axată pe proteine de bună calitate, puteți asocia în rețetele dvs pastele din hrișcă alături de ciuperci (care sunt de asemeni bogate în proteine și minerale), mazăre, soia verde, somon, ouă fierte, spanac, brânză de vaci, proteine din zer, carne albă de pui sau curcan, carne de vită fiartă, oleaginoase în cantități mici (migdale, alune, sâmburi de caise, muguri de pin). Proteinele sunt foarte importante pentru că ne furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate dorită cu puține calorii. Proteinele sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară.
Hrișca poate fi consumată și de diabetici, cu acordul medicului. Studiile din domeniul nutriției derulate de cercetătorii canadieni și publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că hrișca poate fi utilă în dieta diabeticilor. Acest lucru se datorează unui indice glicemic mediu de 54 care nu ridică atât de mult glicemia precum o fac derivatele din grâu sau orez!
Amarant are un gust delicios de nucă și nu are gluten. Este recomandat și copiilor începând cu vârsta de 8 luni. Făina se poate utiliza pentru pâine și deserturi de casă. Boabele de amarant sunt un ingredient excelent în pilafuri, supe, budinci. Poate inlocui cu succes orezul în orice rețete. Proprietățile nutritive ale amarantului sunt însă net superioare orezului alb. Amarant este bogat în proteine, în special aminoacizi esențiali (precum lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, complexul B C, K).
Algele marine pot fi numite și adevărate legume din mare. Pot fi gătite ușor, întocmai ca și fasolea verde sau alte legume. Analizele nutriționale arată clar că în alge marine regăsim mult mai mulți nutrienți decât în tradiționalele legume cultivate pe pământ. Algele marine sunt o bogată sursă de macronutrienți pentru că extrag o infinită varietate de nutrienți din apele mărilor și oceanelor (motiv pentru care mai sunt numite și "apă de mare concentrată"). Multe tipuri de alge marine au mai mult calciu decât brânza, mai mult fier decât carnea de vită și mai multe proteine decât ouăle.
Arpacas (orz perlat), grâu bulgur, naut, linte.
Popcorn bio, mamaliga bio, mei. Renumitul doctor Gillian McKeith include meiul pe lista superalimentelor alaturi de: germenii, quinoa, lucerna, orzul verde, inul, patrunjelul, algele marine, stevia, floarea-soarelui, algele salbatice verzi-albastre.
Meiul abunda in magneziu si siliciu. Este de asemenea o sursa buna de fibre si proteine vegetale.
Prin aportul de vitamina B3 pe care il aduce in alimentatie contribuie la reducerea colesterolului iar prin aportul de fier ne fereste de anemie. Pentru un plus de energie, proprietati antifungice si antimicotice includeti meiul in alimentatia celor mici. Acidul folic continut de mei este esential pentru copiii aflati in crestere dar si pentru fameile insarcinate sau care isi doresc copii, acidul folic avand un rol important in crearea de noi celule in organism.
Salata bio ce combina 3 tipuri de alge (verde, wakame, nori) de culori diferite. Alegele provin din Oceanul Atlantic, sunt fara gluten, bogate in fibre si proteine, alese cu grija si deshidratate la temperaturi scazute (pana la 38 ° C). Produsul are consistenta cartilaginoasa si crocanta si se foloseste ca atare in orice salate sau ca ingredient la... Salata bio ce combina 3 tipuri de alge (verde, wakame, nori) de culori diferite. Alegele provin din Oceanul...
Alge bio Dulse, provenite din Oceanul Atlantic, fara gluten, bogata in fibre si proteine, alese cu grija si deshidratate la temperaturi scazute (pana la 38 ° C). Dulse (Palmaria Palmata) este un tip de alga de culoare rosie, cu consistenta cartilaginoasa si gust tipic de crustacee. Alge Dulse bio de culoare rosie bogate in Vitamina C, iod, fosfor si... Alge bio Dulse, provenite din Oceanul Atlantic, fara gluten, bogata in fibre si proteine, alese cu grija si...
Alge bio provenite din nord vestul Oceanului Pacific, sub forma de foi, culese manual, deshidratate, bogate in fibre, proteine si iod, fara gluten in mod natural, utilizate in special la preparare de sushi dar si maruntit in salate. Alge bio provenite din nord vestul Oceanului Pacific, sub forma de foi, culese manual, deshidratate, bogate...
Alge bio wakame, provenite din Oceanul Atlantic, fara gluten. Alge wakame bogate in fibre si proteine, alese cu grija si deshidratate la temperaturi scazute (pana la 38 ° C). Wakame (Undaria pinnatifida) este o alga de culoare negru-verzuie, cultivata la mare adancime, populara in bucataria japoneza. Consistenta sa este carnoasa si crocanta, are un parfum... Alge bio wakame, provenite din Oceanul Atlantic, fara gluten. Alge wakame bogate in fibre si proteine,...
Amarant este un aliment foarte ușor digerabil ce se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine (14,6%) si fier. Lizina este prezenta in acest produs intr-o proportie mai mare decat in alte cereale. Nu contine in mod natural gluten. Amarantul este nativ pentru America de Sud. Este recomandat și copiilor sub formă de budinci (poate fi gătit... Amarant este un aliment foarte ușor digerabil ce se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine...
Bulgur bio prefiert combina dulceata ardeiului rosu cu usoarele note condimentate ale piperului intr-o masa completa. Se consuma cald, rece, natur sau acompaniat de un platou de legume sau de carne. Ingrediente: bulgur de grau dur bio, ardei rosu bio (bucati si pulbere) 11%, fulgi de fasole azuki bio, rosii bio, ceapa bio, ulei de masline bio, piper... Bulgur bio prefiert combina dulceata ardeiului rosu cu usoarele note condimentate ale piperului intr-o masa...
Bulgur bio certificat vegan, care combina gustul clasic al bulgurului cu dulceata dovleacului si notele florale de citronelle (lemongrass) intr-un produs complet, sursa de proteine si fibre.Se consuma cald, natur sau in amestec cu legume sau rece alaturi de salate. Ingrediente: bulgur de grau dur bio, linte rosie bio, dovleac bio 4%, seminte de floarea... Bulgur bio certificat vegan, care combina gustul clasic al bulgurului cu dulceata dovleacului si notele...
In doar 10 minute realizati un fel de mancare original avand la baza bulgur bio care reuneste prospetimea legumelor de vara si savoarea cimbrului. Gustos, facil si rapid de facut, acest bulgur certificat vegan este produs in Franta. Fara adaos de sare.Se consuma cald, natur sau in amestec cu legume sau rece alaturi de salate. Se prepara in doar 10 minute. In doar 10 minute realizati un fel de mancare original avand la baza bulgur bio care reuneste prospetimea...
Sursa de fibre si proteine acest bulgur bio prefiert combina prospetimea urzicilor, feniculului si usturoiului intr-o masa completa. Se consuma cald, rece, natur sau acompaniat de un platou de legume sau de carne. Ingrediente: bulgur de grau dur bio, linte galbena si verde bio, frunze de urzica bio 1%, ceapa bio, praz bio, seminte de chimen dulce bio... Sursa de fibre si proteine acest bulgur bio prefiert combina prospetimea urzicilor, feniculului si...
Bulgur bio certificat vegan, care combina cereale si leguminoase produse in Franta, oferind un amestec gurmand. Gata in 15 minute. Bulgurul este o sursa de proteine vegetale complementare si fibre. Ingrediente: alac BIO (Gluten), din zona Provence (Triticum monococcum) 81% prefiert maruntit, lupin BIO maruntit si fulgi 15%, morcovi BIO. BIO ingrediente... Bulgur bio certificat vegan, care combina cereale si leguminoase produse in Franta, oferind un amestec...
Bulgur traditional din Turcia 500 gr. Descriere produs: fabricarea acestui bulgur este una traditionala. Este pregatit din grau dur pregatit la abur, apoi deshidratat si zdrobit. Se consuma cald, natur sau acompaniat de un platou de legume sau de carne. Bogat in fibre (7.3%) și proteine (11,5%). Ingrediente: grau dur prefiert si zdrobit bio. Bio =... Bulgur traditional din Turcia 500 gr. Descriere produs: fabricarea acestui bulgur este una traditionala....
Colagen cu vitamina C sub formă de capsule, preț 200 tablete x 300mg. Este util pentru frumusețe și sănătate. Colagenul hidrolizat din bovine este una din cele mai bune surse de proteine din colagen usor digerabile. Poate fi utilizat atat de oamenii activi fizic cat si de persoane care au grija de sanatatea parului, unghiilor, oaselor si articulatiilor.... Colagen cu vitamina C sub formă de capsule, preț 200 tablete x 300mg. Este util pentru frumusețe și...