Condimente BIO, LEGUME, SOSURI, Delicatese, Agar

Cele mai cumparate

Etichete

Tapioca BIO liant lejer 250 gr

3380380021619

Nou

Tapioca are un gust neutru si putere de coagulare foarte mare, ceea ce o face extrem de usor de folosit ca si liant si agent de ingrosare in alimente dulci si sarate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista la un ciclu dezghet - inghet, fara a pierde structura sa gelatinoasa. Tapioca trebuie udata si apoi fiarta impreuna cu un lichid pentru a forma un gel si se adauga alimentelor inainte de preparare.
BIO CertificatIngrediente: fecule de manioc bio (amidon extras din radacini de manioc). Bio = ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.

Mai multe detalii

252 Produse in stoc acum. Livrare rapida in 1-2 zile!

19,52 lei

Mai multe informatii

Caracteristici: produse bio, aditiv alimentar natural bio.

Utilizare: puneți preparatul intr-un lichid cald (30 g pentru 1/2 litru de lichid). Fierbeti 6-7 minute, amestecand continuu. Se obtine un preparat fin si cremos fara gust de fainoase. Se presara pe mancaruri sarate ( salate, paste fainoase, mancaruri gratinate, etc.) sau dulci (muesli). A se incorpora in preparate de panificatie (paine, briose, etc.), patiserie (prajituri, blat pentru tarta, etc.) sau in prepararea pastelor fainoase.

Valoare energetica la 100gValoare energetica: 354 kcal sau 1503kj
Proteine0.2g
Carbohidrati87.8g din care zaharuri 3.4g
Fibre0.9g

Alergeni: 0 poate contine urme de gluten.
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina.
Tara de origine: Thailanda/India
Certificator: FR-BIO-01
Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase!

Tapioca este un aditiv alimentar natural folosit pentru ingrosarea supelor si sosurilor, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor si raciturilor. Fiind un produs care nu contine gluten, tapioca este adaugata de multe ori la aluaturi, produse fara gluten, pentru a le imbunatati textura si umiditatea.
Planta cassava creste in Brazilia si este numita "mandioca" la noi mai cunoscuta ca manioc, iar amidonul extras din aceasta planta se numeste "tapioca". Numele tapioca este derivat din cuvantul tipióka, numele dat pentru acest amidon in limba Tupi, care a fost vorbita de localnici atunci cand a sosit primul portughez, in nord-estul Braziliei. Cultivarea de manioc s-a raspandit in intreaga America de Sud si Africa si Asia, in timp ce utilizarea culinara a tapioca a devenit populara in intreaga lume.

Aamidonul de manioc se poate gasi in mai multe forme:
- pulbere solubila sau gris;
- fulgi fini sau grosieri;
- bastoane rectangulare;
- bilute denumite si perle.
Din punct de vedere al culorii Tapioca este opaca inainte de preparare, dar devine translucida la hidratare. Perlele de Tapioca si pulberile sunt de cele mai multe ori de culoare alba sau aproape alba si sunt cel mai des utilizate in deserturi.

Caracteristici ale Tapioca:

Tapioca are un gust neutru si putere de coagulare foarte mare, ceea ce o face extrem de usor de folosit ca si agent de ingrosare in alimente dulci si sarate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista la un ciclu dezghet - inghet, fara a pierde structura sa gelatinoasa. Tapioca trebuie udata si apoi fiarta impreuna cu un lichid pentru a forma un gel ce se adauga alimentelor inainte de preparare.

Valoarea nutritiva:
Tapioca se compune in principal din carbohidrati si este saraca in grasimi saturate, colesterol si sodiu.
Analiza nutritionala pentru 100 de grame:
Valoare energetica: 354 kcal sau 1503kj
Proteine: 0.2g
Glucide: 87.8g din care zaharuri 3.4g
Lipide: 0.2g
Fibre: 0.9g
Fier: 2.4 mg
Calciu: 30.4 mg
Acid folic: 6.1 mcg
O cana de tapioca include, de asemenea 1 g de fibre dietetice, 1,5 mg de acizi grasi omega3 si 3 mg de acizi grasi omega6.

Utilizare:
Tapioca este adesea adaugata pentru ingrosare la supe si sosuri, pentru ca are mai multa putere de ingrosare si este mai putin costisitoare decat faina si alti agenti de ingrosare. Tapioca poate fi adaugata la produsele din carne cum ar fi burgerii sau aripile de pui, ca un liant si ingredient stabilizator. Tapioca este adaugata de multe ori si la aluaturi, produse special fara gluten, pentru a imbunatati textura si umiditatea. Radacina de cassava poate fi utilizata pentru fabricarea de pungi biodegradabile. O rasina polimer produsa din plante este un inlocuitor viabil pentru plastic, fiind regenerabila si reciclabila. Tapioca este un produs uscat si poate fi depozitat timp nedefinit, atata timp cat este sigilat ermetic pentru a preveni expunerea la caldura si umezeala. Magazinul nostru va ofera tapioca bio, certificata organic si tot aici puteti gasi si retete pe baza de tapioca.

Rețeta de budincă de tapioca

Ingrediente (pentru 6-8 portii):
100 g tapioca
25 g zahar alb din trestie. Daca la ornare folositi fructe confiate, sau dulceata puteti renunta fara probleme la zahar
250 ml apa
400 ml lapte de cocos (o cutie)
Fructe la alegere (capsuni, zmeura, caise, piersici, mango, afine) - sigur ai unul- doua in casa.

Preparare: 10 minute
Gatire: 15 minute
1. Pune intr-o cratita apa, laptele de cocos si zaharul si adu la fierbere.
2. Adauga tapioca (in ploaie)
3. Fierbe amestecand continuu pana tapioca devine translucida (6-10 min)
4. Opreste focul si lasa sa se raceasca
5. Cand budinca s-a racit o pui in pahare sau boluri
6. Combina cu fructe la alegere sau poti adauga fructe confiate, fructe din compot sau dulceata de fructe.

Recenzii

Nu sunt recenzii de produs.

Scrie o recenzie

Tapioca BIO liant lejer 250 gr

Tapioca BIO liant lejer 250 gr

Tapioca are un gust neutru si putere de coagulare foarte mare, ceea ce o face extrem de usor de folosit ca si liant si agent de ingrosare in alimente dulci si sarate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista la un ciclu dezghet - inghet, fara a pierde structura sa gelatinoasa. Tapioca trebuie udata si apoi fiarta impreuna cu un lichid pentru a forma un gel si se adauga alimentelor inainte de preparare.
BIO CertificatIngrediente: fecule de manioc bio (amidon extras din radacini de manioc). Bio = ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.

Scrie o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 Alte produse în aceeași categorie: