Faina BIO si Integrala diverse cereale

Cele mai cumparate

Etichete

Amidon de Tapioca Bio Fara Gluten 500 gr Vezi mai mare

Amidon de tapioca BIO fara gluten 500 gr

3380380076718

Nou

Amidon de tapioca bio fara gluten 500 gr. Ideal pentru prepararea painii, garantat fara gluten, utilizat si la deserturi si creme vegetale. Ingrediente: Tapioca bio (amidon din manioc). Ingrediente provenite Agricultura Ecologica.
BIO CertificatUtilizare: este ingredientul ideal pentru:
• a face paine mai supla si mai usor de feliat: raport 1/5 amidon de tapioca la 4/5 faina.
• patiserie mai pufoasa 1/3 amidon amestecat (inclusiv amidon de tapioca) cu 2/3 din faina.
Sfaturi:
-pot fi folosite pentru a ingrosa lichide, sau de a face deserturi si creme vegetale.
Diluati intr-o substanta lichid la rece inainte de incorporarea in prep

Mai multe detalii

7 Produse in stoc acum. Livrare rapida in 1-2 zile!

28,40 lei

Mai multe informatii

Caracteristici: produs bio, garantat fara gluten. Gramaj: 500gr.

Valoare energetica la 100g1509 kJ sau 355 kcal
Proteine0.5g
Lipide0g din care acizi grasi saturati 0g
Glucide88g din care zaharuri 0g
Fibre0.5g


Alergeni: garantat fara gluten
Produsele Primeal din gama “Ma vie sans gluten” sunt facute in ateliere specifice, sub control strict astfel incat produsele finale sa fie garantate cu mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten.
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina
Tara de origine: Agricultura non UE
Termen valabilitate optima (BBD - best before date): 12 luni
Certificator: FR-BIO-01
Certificat fara gluten: AFDIAG FR-011-115
PRIMÉAL - una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Tapioca este un aditiv alimentar natural folosit pentru ingrosarea supelor si sosurilor, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor si raciturilor. Fiind un produs care nu contine gluten, tapioca este adaugata de multe ori la aluaturi, produse fara gluten, pentru a le imbunatati textura si umiditatea.
Planta cassava creste in Brazilia si este numita "mandioca" la noi mai cunoscuta ca manioc, iar amidonul extras din aceasta planta se numeste "tapioca". Numele tapioca este derivat din cuvantul tipióka, numele dat pentru acest amidon in limba Tupi, care a fost vorbita de localnici atunci cand a sosit primul portughez, in nord-estul Braziliei. Cultivarea de manioc s-a raspandit in intreaga America de Sud si Africa si Asia, in timp ce utilizarea culinara a tapioca a devenit populara in intreaga lume.

Aamidonul de manioc se poate gasi in mai multe forme:
- pulbere solubila sau gris;
- fulgi fini sau grosieri;
- bastoane rectangulare;
- bilute denumite si perle.
Din punct de vedere al culorii Tapioca este opaca inainte de preparare, dar devine translucida la hidratare. Perlele de Tapioca si pulberile sunt de cele mai multe ori de culoare alba sau aproape alba si sunt cel mai des utilizate in deserturi.

Caracteristici ale Tapioca: 

Tapioca are un gust neutru si putere de coagulare foarte mare, ceea ce o face extrem de usor de folosit ca si agent de ingrosare in alimente dulci si sarate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista la un ciclu dezghet - inghet, fara a pierde structura sa gelatinoasa. Tapioca trebuie udata si apoi fiarta impreuna cu un lichid pentru a forma un gel ce se adauga alimentelor inainte de preparare.

Valoarea nutritiva:
Tapioca se compune in principal din carbohidrati si este saraca in grasimi saturate, colesterol si sodiu.
Analiza nutritionala pentru 100 de grame:
Valoare energetica: 354 kcal sau 1503kj
Proteine: 0.2g
Glucide: 87.8g din care zaharuri 3.4g
Lipide: 0.2g
Fibre: 0.9g
Fier: 2.4 mg
Calciu: 30.4 mg
Acid folic: 6.1 mcg
O cana de tapioca include, de asemenea 1 g de fibre dietetice, 1,5 mg de acizi grasi omega3 si 3 mg de acizi grasi omega6.

Utilizare:
Tapioca este adesea adaugata pentru ingrosare la supe si sosuri, pentru ca are mai multa putere de ingrosare si este mai putin costisitoare decat faina si alti agenti de ingrosare. Tapioca poate fi adaugata la produsele din carne cum ar fi burgerii sau aripile de pui, ca un liant si ingredient stabilizator. Tapioca este adaugata de multe ori si la aluaturi, produse special fara gluten, pentru a imbunatati textura si umiditatea. Radacina de cassava poate fi utilizata pentru fabricarea de pungi biodegradabile. O rasina polimer produsa din plante este un inlocuitor viabil pentru plastic, fiind regenerabila si reciclabila. Tapioca este un produs uscat si poate fi depozitat timp nedefinit, atata timp cat este sigilat ermetic pentru a preveni expunerea la caldura si umezeala. Magazinul nostru va ofera tapioca bio, certificata organic si tot aici puteti gasi si retete pe baza de tapioca.

Recenzii

Nu sunt recenzii de produs.

Scrie o recenzie

Amidon de tapioca BIO fara gluten 500 gr

Amidon de tapioca BIO fara gluten 500 gr

Amidon de tapioca bio fara gluten 500 gr. Ideal pentru prepararea painii, garantat fara gluten, utilizat si la deserturi si creme vegetale. Ingrediente: Tapioca bio (amidon din manioc). Ingrediente provenite Agricultura Ecologica.
BIO CertificatUtilizare: este ingredientul ideal pentru:
• a face paine mai supla si mai usor de feliat: raport 1/5 amidon de tapioca la 4/5 faina.
• patiserie mai pufoasa 1/3 amidon amestecat (inclusiv amidon de tapioca) cu 2/3 din faina.
Sfaturi:
-pot fi folosite pentru a ingrosa lichide, sau de a face deserturi si creme vegetale.
Diluati intr-o substanta lichid la rece inainte de incorporarea in prep

Scrie o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 Alte produse în aceeași categorie: