Produse

Cele mai cumparate

Etichete

Faina de Naut Bio 500 g

3380390134408

Nou

Faina bio de provenienta Franta din boabe de naut integral macinat foarte fin pastrand aroma dulce. Este utilizata in principal in productia de " panisses " specialitate din sudul Frantei.
BIO CertificatIngrediente: naut bio. Bio = ingredient provenit din Agricultura Ecologica.
Recomandari de utilizare: in orice reteta de desert, blaturi de tort, prajituri, sosuri, chiftele, snitele. Ideala pentru clatite dulci sau sarate si in retete vegane.

Este deosebit de bogata in proteine (21.7%) si fibre (9.7%). Fara Gluten!

Alimentatia bogata in fibre este recomandata de regula pentru pierderea in greutate deoarece alimentele cu multe fibre sunt de obicei sarac

Mai multe detalii

Acest produs nu este temporar in stoc.

16,40 lei

Mai multe informatii

Caracteristici: produse bio. Gramaj: 500 gr.

Valoare energetica la 100g1534kJ adica 364kcal
Proteine21.7g
Grasimi6.1g din care acizi grasi saturati 0.8g
Carbohidrati50.7g din care zaharuri 2.8g
Fibre9.7g
Sare0.01g

Nautul furnizeaza cantitati mari de polifenoli, dintre care multi sunt antioxidanti puternici. Studii de interventie si de prospectie publicate in Revista Americana de Nutritie Clinica arata ca alimentatiile care includ boabele reduc in mod natural colesterolul, influenteaza pozitiv factorii pentru sindromul metabolic si reduc riscul de boli de inima ischemice si diabet. 


Alergeni: 0
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina .
Origine: Franta
Certificator: FR-BIO-01
PRIMÉAL - una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Clatite indiene

O reteta extrem de simpla si in acelasi timp delicioasa, hranitoare si sanatoasa. Nu contine oua si nici lapte, deci e perfecta pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post.

Reteta pentru 2 portii:

250 g faina de naut
500 ml apa
1 catel de usturoi
1 lingura de curry
ulei special pentru prajit
frunze proaspete de coriandru
sare
piper

Preparare : 5 minute
Repaos : 30 minute
Gatire : 20 minute

1. Intr-un castron adanc puneti faina de naut impreuna cu apa si amestecati bine cu telul sa nu se faca cocoloase
2. Adaugati usturoiul zdrobit, frunzele de coriandru, pudra de curry, sarea si piperul si amestecati bine
3. Lasati sa se odihneasca timp de 30 minute
4. Clatitele se coc la fel ca si clatitele obisnuite intr-o tigaie antiaderenta. Eu folosesc o tigaie ceramica si nu torn uleiul ci doar ung cu un penson tigaia.
5. Se toarna compozitia cu polonicul in tigaia incinsa si se coc clatitele bine pe ambele parti.
6. Deoarece pasta e putin mai consistenta decat cea de la clatitele clasice trebuie sa va rezervati un timp mai indelungat pentru coacere.
7. Clatitele se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi eventualele grasimi.

In India clatitele se consuma ca fel de sine statator fara alta umplutura, doar cu o salata usoara alaturi.
Daca insa vreti sa experimentati puteti sa le umpleti cu humus (pentru mine este totusi prea mult naut la un loc), cu ciuperci sau cu diverse vegetale: morcovi rasi, telina, etc

Spor la gatit si pofta buna!

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrie o recenzie

Faina de Naut Bio 500 g

Faina de Naut Bio 500 g

Faina bio de provenienta Franta din boabe de naut integral macinat foarte fin pastrand aroma dulce. Este utilizata in principal in productia de " panisses " specialitate din sudul Frantei.
BIO CertificatIngrediente: naut bio. Bio = ingredient provenit din Agricultura Ecologica.
Recomandari de utilizare: in orice reteta de desert, blaturi de tort, prajituri, sosuri, chiftele, snitele. Ideala pentru clatite dulci sau sarate si in retete vegane.

Este deosebit de bogata in proteine (21.7%) si fibre (9.7%). Fara Gluten!

Alimentatia bogata in fibre este recomandata de regula pentru pierderea in greutate deoarece alimentele cu multe fibre sunt de obicei sarac

Scrie o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 other products in the same category: