Zahar BIO, Fructoza, Melasa, Sirop Artar & Agave, Stevia, Eritritol, Xilitol

Cele mai cumparate

Etichete

Sirop de artar BIO grad C Canada 250ml

3380390420051

Nou

Siropul de arțar bio clasa C (sau grad C) este un sirop mai bogat în minerale, extras la finalul sezonului în Canada. 

BIO CertificatIngrediente: 100% seva de arțar bio din Québec Canada, extras traditional si concentrat prin evaporare. Ingredient provenit din Agricultura Ecologica.

PRIMEAL Franța a selectionat un sirop de grad C pur (adica pe cel de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale). Este bogat in trei elemente esentiale cum ar fi: calciul, fierul si vitamina B1. El contine un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine din care mai ales de vitamina B2. Este un sirop natural, nerafinat, 100% NATURAL.

Mai multe detalii

13 Produse in stoc acum. Livrare rapida in 1-2 zile!

54,90 lei

Mai multe informatii

Caracteristici: produs bio. Gramaj: 250 ml.

Proprietăți și beneficii sirop de arțar

Siropul de artar este un produs unic deoarece gustul si culoarea sa variaza pe parcursul sezoanelor. Pe masura ce sezonul avanseaza continutul de fructoza si de glucoza al siropului de artar creste, in timp ce continutul de zaharoza se diminueaza usor. Ca si zaharurile, si celelalte componente naturale prezente in seva de artar se modfica si ele pe parcursul sezoanelor (aminoacizii, mineralele). Aceste transformari in compozitia sevei de artar antreneaza o schimbare a culorii si a gustului siropului de artar. La inceputul sezonului siropul este in general clar si gustul usor dulce (sirop de clasa Extra-Clara, Clara sau Medium – AA, A sau B). Pe masura ce sezonul avanseaza, pe atat el devine mai inchis la culoare si caramelizat (sirop de clasa Ambra sau Inchis – C sau D). Acesta este momentul in care oligo-elementele sunt prezente in cea mai mare masura in sirop. Gustul sau este mai tare si mai pregnant. Acest sirop are o savoare delicate, foarte personalizata.

Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului, recoltata numai intr-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.

Mod de utilizare sirop de arțar

Siropul de artar se utilizeaza foarte usor ca indulcitor in diferite produse de cofetarie și patiserie, dulciuri de casă, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, in muesli si in iaurt. Se asezoneaza in mod agreabil inghetatele si toate tipurile de clatite. Se poate folosi si pentru indulcirea cafelei.

Analiză nutrițională

Valoare energetica la 100g1532 kJ sau 366kcal
Proteine0g
Glucide90g
Lipide0g
Fibre0g
Sodiu0,010g


Alergeni: 0
Tara de origine: Canada
Certificator: CA-BIO-602
Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase!

Rețeta de tarta cu sirop de arțar și fulgi de cereale

Sanatoase, aromate, cu un aspect deosebit, tartele cu fulgi de cereale sunt alegerea ideala pentru un desert in familie dar si pentru o masa mai sofisticata. Cardamomul si scortisoara le fac potrivite chiar si pentru o reteta de Craciun.

Ingrediente pentru 4 tarte:

  • 40 g fulgi de cereale. Puteti folosi orice fel de fulgi. Eu am ales fulgi de ovaz si fulgi de spelt
  • 20 g de migdale
  • 20 g sirop de artar
  • 10 g de miere ecologica
  • scortisoara macinata
  • cardamom macinat

Preparare: 15 minute
Gatire: 10 minute

1. Preincalziti cuptorul 175°C
2. Acoperiti formele de tarta cu hartie de copt
3. Sfaramati migdalele
4. Amestecati fulgii cu migdalele si cu condimentele
5. Amestecati bine separat siropul de artar si mierea pana la omogenizarea totala
6. Adaugati ingredientele lichide peste fulgi
7. Amestati bine sa se acopere toti fulgii cu sirop
8. Repartizati amestecul in formele de tarte
9. Puneti la cuptor pentru 10 minute
10. Dupa ce scoateti din cuptor lasati la racit
11. Scoateti cu totul din forme si apoi curatati cu grija hartia de copt
12. Puteti alege o umplutura dupa gust

Tartele se pregatesc inainte si umplutura se adauga in momentul servirii
Idei de umplutura: crema de ciocolata, fructe, crema de lamaie, crema de castane, etc

Varianta pe care am ales-o eu este o tarta cu fructe si crema facuta din tofu moale si lamâie (am folosit si zeama si coaja de lamaie).

Reteta de Ciocolata raw vegana

Ciocolata raw vegana retetaAdica ciocolata cruda, cea mai buna si sanatoasa ciocolata in care ingredientele nu sunt procesate la temperaturi mai mari de 48°C astfel incat toti nutrientii sunt pastrati intacti. Fara lapte praf, fara zahar sau grasimi de origine naturala.

Reteta pentru 12 portii:

- 220 – 250 g unt de cacao solid

- 6 – linguri CACAO RAW
- 3-4 linguri SIROP DE ARTAR sau SIROP DE AGAVE
- ½ lingurita sare de Himalaya
- 1 lingura SEMINTE DE DOVLEAC
- 1 lingura de fulgi migdale crude sau 1 lingura fulgi de cocos
- 1 lingura de merisoare sau alte fructe uscate
- 1 lingurita de VANILIE PUDRA (eu am pus doar jumatate de lingurita, pentru a simti mai bine gustul de cacao) sau o PASTAIE DE VANILIE

Preparare: 5 minute

Gatire: 15 minute
Repaos : 100 minute

1. Topiti la bain marie untul de cacao. Teoretic ar trebui sa aveti un termometru alimentar cu care sa masurati temperatura si sa nu depasiti 48°C. Ca sa fiti siguri ca nu depasiti temperatura, cand untul incepe sa se topeasca luati recipientul de pe aburi si amestecati usor pana la topire. Mai puneti usor peste vasul cu apa fierbinte doar din cand in cand pana la topirea completa.

2. Odata ce untul este bine topit se adauga pudra de cacao , vanilia, siropul ales. Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca compozitia se ingroasa prea tare mai puneti putin pe vasul cu aburi si amestecati pana pasta devine lucioasa fara granulatii. Apoi adaugati sarea si amestecati bine.
3. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt si se toarna ciocolata in tava dupa care se intinde in strat subtire.
4. Cat ciocolata este inca fierbinte se presara uniform semintele de dovleac, migdalele (sau fulgii de cocos) si fructele uscate.
5. Puneti tava la frigider. Ciocolata se va solidifica cam in 30 minute dar e bine sa o tineti mai mult (cam 100 min.) in functie de cat de crocanta va place

Sfat: puteti sa va folositi imaginatia si sa folositi orice ingrediente: seminte, nuci, coji de portocala, visine uscate, lamaie data prin razatoare Puteti adauga cateva picaturi de ulei esential de menta sau portocale.

Vitamine, minerale, calitățile siropului de arțar

Siropul de artar contine vitamine, antioxidanti si fitonutrienti valoroși. Atunci când dorim să gătim sănătos, cătăm alternative naturale, iar siropul de miere este chiar mai benefic decât mierea din acest punct de vere. Spre deosebire de aceasta, siropul de arțar rezista la temperaturi ridicate si se poate folosi la prepararea prajiturilor.

Siropul de artar are un gust remarcabil, o putere de indulcire mai mare decat a zaharului, are compuși benefici sănătății si aduce un aport caloric mai mic. 

Arțarul este un arbore foarte prețuit în Canada, un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi. Are lemnul tare de culoare alba si frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar reprezintă astăzi o parte importanta din identitatea Canadei. Frunza de artar este folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede.

Legenda spune ca siropul de artar a fost descoperit intamplator de o femeie din tribul indian Iroquois. La plecarea la o vanatoare, sotul ei a smuls toporisca tomahawk din copacul in care o infipsese cu o seara inainte. Un lichid a inceput sa picure din locul unde fusese infipt toporul.Următoarea zi, femeia a observat ca vasul din scoarta de mesteacan aflat intamplator la poalele copacului se umpluse cu un lichid si crezand ca este apa, l-a folosit la gatit. Rezultatul a fost o mancare dulce și savuroasă, deosebit de apreciata de sotul ei.

In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in mai multe grade: A, B, C si D. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este inchis la culoare si are un gust puternic aromat. Siropul de grad D este cel mai inchis la culoare si are o aroma puternica de artar.

Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan. 

Siropul de arțar este deosebit de apreciat și pentru cure de slăbire. Beyonce și multe celebrități de la Hollywood au promovat cura de slăbire cu sirop de arțar și cayenne. Reteta de preparare a cocktail-lului cu care au tinut aceasta dieta este: 3l de apa, 1 ceasca suc lamaie, 1 ceasca sirop artar, 1 lingurita piper cayenne. Se agita inainte de a fi baut. Se vor bea 8-12 pahare pe zi.

Mod de intrebuintare: siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.

Recenzii

Nu sunt recenzii de produs.

Scrie o recenzie

Sirop de artar BIO grad C Canada 250ml

Sirop de artar BIO grad C Canada 250ml

Siropul de arțar bio clasa C (sau grad C) este un sirop mai bogat în minerale, extras la finalul sezonului în Canada. 

BIO CertificatIngrediente: 100% seva de arțar bio din Québec Canada, extras traditional si concentrat prin evaporare. Ingredient provenit din Agricultura Ecologica.

PRIMEAL Franța a selectionat un sirop de grad C pur (adica pe cel de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale). Este bogat in trei elemente esentiale cum ar fi: calciul, fierul si vitamina B1. El contine un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine din care mai ales de vitamina B2. Este un sirop natural, nerafinat, 100% NATURAL.

Scrie o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

11 Alte produse în aceeași categorie: